Takbyten

Ett takbyte innebär oftast att vi lägger om takpapp och läkt i samband med att vi byter takpannor. Det är också vanligt förekommande att byta vindskivor och hängrännor i samband med en ställning runt sitt hus. Kanske har ni även takkupor på taket? Då kan det vara värt att fundera på att byta plåtinklädnad/panel på dessa också. Det kan annars bli en ganska kostsam historia om ni tvingas bygga upp ställning runt huset igen. I vissa fall är taket i så dåligt skick att delar av råsponten behöver bytas. Det kan också vara så att taket inte har råspont, detta rekommenderar vi att ni funderar över att lägga dit.

Tänk även på att det är du som byggherre som är ansvarig om olyckan är framme, därför är det extra viktigt att ni anlitar en firma som är 100 % seriös med ställningsarbete och fallskydd.

Som ni hör är det ganska mycket att tänka på, och eftersom vi har bytt över 20 000 m2 tak kan ni vara säkra på att vi vet vad vi pratar om.

Checklista vid takbyte:

  • Har entreprenören F-skattsedel, godkända ID handlingar och utbildning för att bygga ställningar?
  • Hur omfattande takbyte ska ni göra?
  • Ska taket förlängas ut vid gavlarna?
  • Ska plåtar bytas såsom plåtinklädnader runt skorsten, hängrännor, stuprör.
  • Vilken sorts takpannor ska användas på det nya taket? För mer inspiration: Beijerbygg-Yttertak

Planerar ni för solceller? Vårt samarbete med Ecocraft gör att vi nu kan erbjuda ett komplett takbyte där du som kund tryggt kan luta dig tillbaka och låta oss ta hand om hela processen

Kontakta Stefan på 073-545 84 52, Daniel på 076-623 54 62

eller maila oss på info@snickratochklart.se.